A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

81-ша річниця пам’яті трагедії Бабиного Яру

Дата: 29.09.2022 10:45
Кількість переглядів: 113

29 вересня – вшановуємо 81-шу річницю памяті жертв Бабиного Яру —одного з найбільших злочинів Голокосту у світі.

Голокост – важка незагоєна рана в історії України у Другій світовій війні, в якій  жертвами злочину стали близько півтора мільйона українських євреїв. Нацисти нищили їх соціокультурну та етнорелігійну спільноту.

Друга світова війна, що була наслідком змови двох тоталітарних режимів (нацистського та радянського) створила умови для «остаточного розв’язання єврейського питання». Після того, як Німеччина та її союзники окупували Польщу, Литву, Латвію, Естонію, а також Бессарабію і Буковину, під владою двох диктаторів опинилося 75% європейського єврейства, більшість з яких не пережили Голокосту.

Провідна роль у розстрілах євреїв кінця вересня – початку жовтня 1941 року належала зондеркоманді 4а під керівництвом штандартенфюрера СС Пауля Блобеля. Цей нацистський підрозділ також здійснив масові вбивства євреїв у Львові, Рівному, Луцьку, Новограді-Волинському, Житомирі, Білій Церкві та інших містах.

Нацистська операція у Бабиному Яру 29–30 вересня 1941 року стала однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни. Більшість населених пунктів України мають свої більші чи менші «бабині яри» – місця нацистських розстрілів євреїв, ромів, українців...

Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації зі скорботою і сумом вшановує пам’ять жертв трагедії масового розстрілу нацистами у Бабиному Яру.

Вічна память жертвам трагедії Бабиного Яру.

Вічна память усім невинно убієнним.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень