A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації

Єпископи римсько-католицької церкви в Україні молились за Перемогу у Шаргороді

Дата: 15.09.2022 16:33
Кількість переглядів: 74

У Шаргороді за перемогу України молилися всі єпископи римсько-католицької церкви в Україні. Представник Папи Римського кардинал Конрад Краєвський, який вже вчетверте з початку повномасштабної війни відвідує нашу країну, передав усім вітання. А Рада Єпископських Конференцій Європи оголосила 14 вересня 2022 року, день Свята Воздвиження Всечесного Хреста, днем особливої молитви за  мир в Україні. Це означає, що нас підтримали всі католики Європи!

Чому таке велике богослужіння відбулося саме в Шаргороді?  Місцевий храм є Санктуарієм,  бо саме в Шаргороді є Хресна дорога. Вона – єдина в Україні. Друга – в Польщі.

Хресна дорога – це шлях Ісуса Христа від приречення до смерті. Він пройшов цю дорогу з хрестом, був розіп`ятий, помер, а потім воскрес. Сьогодні  ми йшли Хресною дорогою, де кожне стояння, яких 15, відображає певний епізод цієї події.

«Починаючи від 24 лютого, відколи Росія напала на Україну, ми йдемо болісною хресною дорогою, на котрій страждають невинні люди, їх ранять та вбивають, відбувається багато зла, багато страждання! В цьому часі, ми як ніколи гостро відчуваємо на собі чим є насилля над невинними, чим є розпинання невинних. Тепер як ніколи ми розуміємо Ісуса Христа на Його Хресній Дорозі», — ці слова прозвучали у зверненні єпископів України.

Молитва на Хресній дорозі – дуже важлива. ХРЕСТ – це перемога добра над злом. ХРЕСТ – це можливість очиститися та можливість воскресіння. ХРЕСТ – це те, що сьогодні та завжди рятує людство.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень