A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Олександр Ткаченко закликав призупинити членство РПЦ у Всесвітній раді Церков до виведення військ рф з України

Дата: 08.08.2022 16:28
Кількість переглядів: 77

Текст та фото офіційний сайт Міністерства культури та інформаційної політики: https://mkip.gov.ua/news/7492.html

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко зустрівся у Києві з делегацією Всесвітньої ради Церков на чолі з керівником організації отцем Іоаном Саукою.

Під час зустрічі Олександр Ткаченко подякував отцю Іоану Сауці та його заступникові Одайру Педрозо Матеусу за візит до Києва та підтримку України, а також вкотре наголосив, що росія використовує культуру для трансляції пропаганди свого злочинного режиму.

«Тому вбачаю доцільним виключення або принаймні призупинення членства представників рф в якомога ширшому спектрі культурних програм і міжнародних асоціацій. Це і спосіб заблокувати канали дезінформації, і потужний сигнал, що весь цивілізований світ вимагає від росії припинити цю жахливу неспровоковану війну», – заявив Міністр.

На його переконання, призупинення членства РПЦ у ВРЦ до повного відведення російських військ з території України могло б стати саме таким сигналом.

«Радий, що голос українського духовенства прозвучить під час 11-тої Асамблеї ВРЦ: 31 серпня ‒ 8 вересня 2022 року в Німеччині. Сподіваємося, що завдяки ВРЦ голос України ще більше буде почутий у світі та створить ще більшу солідарність з Україною всього цивілізованого світу», – резюмував Олександр Ткаченко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень