A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Благодійна допомога від Вінницько-Барської єпархії ПЦУ доставлена у постраждалі від окупантів райони Київщини

Дата: 27.06.2022 15:25
Кількість переглядів: 91

Текст та фото: https://orthodox.vinnica.ua/news/novyny-yeparkhiyi

23 червня 2022 року група вірян Православної Церкви України на чолі із благочинним Хмільницького району Вінницько-Барської єпархії протоієреєм Георгієм Дончаком доставила на Київщину гуманітарну допомогу, зібрану парафіянами та духовенством Хмільницького району для жителів постраждалих від російських окупантів населених пунктів Київської області.

Поїздка відбулася з благословення та за підтримки митрополита Вінницького і Барського Симеона. Продукти харчування та необхідні предмети побуту та особистої гігієни були доставлені, зокрема, у село Мощун Бучанського району.

У перші місяці війни село Мощун стало «оборонною фортецею» Києва. За словами військових, це село окупанти намагалися захопити за будь-яку ціну, оскільки саме через Мощун пролягав шлях на Київ з Гостомеля. Село знищували російські спецназівці, піхота, десантно-штурмові війська, кадировці. Мощун – це найбільш зруйнований населений пункт Київщини. З 2800 будинків розбито 2000, а сума збитків становить, за попередніми підрахунками, близько 1,1 млрд грн. У Мощуні відбулося спілкування о. Георгія з місцевими мешканцями. Передаючи гуманітарну допомогу, священник намагався підтримати їх й морально – добрим словом та словом Божої надії і ласки. Благочинний дізнавався про нагальні потреби жителів Мощуна, щоби привезти необхідне ще й наступного разу. Роздавши продуктову допомогу у Мощуні, віряни з Вінниччини продовжили свою благодійну місію у с. Андріївка та в м. Бородянка.

Як сказав, підсумовуючи результати поїздки протоієрей Георгій Дончак, такі відвідання постраждалих територій потрібні як тим людям, для яких доставляється допомога, так і тим, хто цю допомогу збирає, адже у такий спосіб вони виконують заповідь Христа про любов до ближніх. А для самого священника окрім благодійної мети ця поїздка стала часом особливої молитви – за людей, які потерпають від війни, за зруйновані міста і села України, за перемогу Українського війська і за справедливий мир на всій Українській землі.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень