A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Митрополит Симеон прийняв у єпархіальному управлінні Генріка Грохольського

Дата: 16.06.2022 11:07
Кількість переглядів: 93

Текст та фото: Вінницько-Барська єпархія ПЦУ

Митрополит Симеон прийняв у єпархіальному управлінні Генріка Грохольського - нащадка роду Грохольських, котрі були фундаторами Домініканського монастиря, який пізніше став православних храмом, а нині є Спасо-Преображенським кафедральним собором Вінницько-Барської єпархії Православної Церкви України.

Зустріч проходила у період святкування свята Трійці. Митрополит з гостем пригадали сторінки історії Преображенського собору. Генрік Грохольський розповів про колишніх і сучасних представників свого роду та про свою діяльність по збору історичних відомостей про внесок Грохольських у духовне та культурне життя Вінниччини.

Митрополит Симеон розповів гостю про діяльність духовенства і вірян єпархії в умовах війни, яку розв’язала проти України Російська федерація, про співпрацю із волонтерами, допомогу переселенцям та пораненим воїнам. Генріх Грохольський, у свою чергу, ознайомив митрополита із власними благодійними проєктами і зусиллями з підтримки вимушених переселенців у Польщі та допомоги українцям у захисті своєї незалежності.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень