A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У Вінниці відбулася презентація книги – «ГУЗАР НА КОЖЕН ДЕНЬ»

Дата: 30.05.2022 15:16
Кількість переглядів: 98

27 травня 2022 року, у парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у Вінниці, відбулась презентація книги «ГУЗАР НА КОЖЕН ДЕНЬ».

Захід провели з ініціативи та благословення настоятеля місцевої громади отця Григорія Рогацького, та за участі автора книги Оксани Климончук.

Це видання стилізоване під щоденник, де містяться поради та  міркування українського кардинала, філософа, громадського діяча, Глави УГКЦ Любомира Гузара. 365 лаконічних текстів, присвячених різним суспільним явищам та подіям. Тексти доповнені фотоілюстраціями та QR-кодами, які дозволяють «оживити» окремі епізоди.

Укладачкою видання стала журналістка, волонтерка, біографиня Оксана Климончук. Її попередні роботи — «Сходження Любомира Гузара» та «Про гріхи і чесноти».

Під час презентації автор книги Пані Оксана зауважила, що: «За кілька днів виповниться 5 років з дня відходу у засвіти Блаженнішого Любомира, але його слово, таке враження, з часом набирає тільки все більшої актуальності. Любити Україну – це любити українців, – казав він. Україна поділяється не на схід і захід, а на тих, хто її любить і хто її не любить. Молитися і працювати, і тоді буде справжня перемога, буде Україна такою, як має бути – квітучою та успішною – заповіт Блаженнішого Любомира нам живим і ще ненародженим. Читаймо слово Блаженнішого! Особливо зараз! Особливо в час, коли ми здобуваємо перемогу!».

На завершення заходу отець Григорій подякував усім присутнім за участь у цій презентації. Особливі слова подяки висловив Пані Оксані Климончук: «Дякуємо за такий чудовий захід, дякуємо за Вашу щедру та професійну працю, укладаючи цю книгу. В цій Книзі ми знову зустрічаємося із Блаженнішим Любомиром. Адже, Блаженніший Любомир Гузар є великим даром для УГКЦ та всього українського народу!», – наголосив священник.

Також, 29 травня 2022 року, о 14.00, в кінотеатрі “РОДИНА” відбулась прем’єра документального фільму “Жива спадщина Любомира Гузара”.

Промовиста мова, яка торкає серця багатьох людей і сьогодні, простота і глибина думки, скромність і величність постаті в суспільстві, поважний і будуючий приклад життя цього щирого українця та вірного Пастиря Церкви Христової, – далеко не повний перелік складових Живої спадщини Блаженнішого Любомира Гузара.

«Це ми прийняли, це ми маємо пізнавати, тобто, будуватися цією спадщиною, щоб гідно жити! Щоб, досягнувши висот і мрій в цьому світі, не загубити основного: “Бути Людиною”! Бо це є підстава для святості, яка від Бога», – зазначають організатори заходу.

Прес-служба Київської Архиєпархії


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень