A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації

Вінницько-Барська єпархія продовжує надавати підтримку та допомогу вимушеним переселенцям та пораненим воїнам

Дата: 24.03.2022 10:09
Кількість переглядів: 106

Текст та фото: пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ)

 

22 та 23 березня, з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, священники Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці та ігуменя вінницького Благовіщенського монастиря відвідали одну з лікарень, де перебувають поранені бійці, а також кілька центрів для вимушених переселенців.

Ігуменя Єліконида (Воєвода) з помічниками передала пораненим військовослужбовцям необхідні речі та засоби гігієни, морально підтримала їх у важкий період лікування та реабілітації.

Ключар Спасо-Преображенського кафедрального собору протоієрей Віталій Голоскевич у ці дні здійснив черговий візит до центру для вимушених переселенців. Після спілкування і спільної молитви священник передав людям комплекти спортивного одягу, пошиті на підприємстві Shikardiiz, керівники якого є парафіянами Преображенського собору і вносять таким чином свою посильну лепту у гуманітарну місію Православної Церкви.

Ще одна частина спортивного одягу була передана ігуменею Єліконидою до іншого центру для перселенців разом із іграшками, які пожертвували парафіяни Преображенського собору на заклик митрополита Симеона.

Гуманітарну допомогу переселенцям зі сходу і півночі доставляють й окремі парафіяни собору самостійно, привозячи їх у найближчі до місця свого проживання центри. А ще за кілька днів переселенців у віницьких центрах відвідають архімандрит Софроній (Чуприна) та протоієрей Вячеслав Буданевич, які крім духовної підтримки передадуть їм одяг, іграшки та продукти.

Також у даний час єпархія організовує придбання необхідної військової амуніції для бійців одного з підрозділів територіальної оборони м. Вінниці за церковні кошти і добровільні пожертвування, які передали у єпархію представники фірми Shikardiiz та інші благодійники.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень