A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Захід, присвячений грецькій мові та мистецтву, відбувся у Києві

Дата: 21.02.2022 17:09
Кількість переглядів: 111

З нагоди Міжнародного дня рідної мови 18 лютого Грецьке товариство «Енотіта» Енотіта/Ενότητα/Еnоtіtа - грецьке товариство, Київ провело в Києві унікальний захід «Такі різні, такі рідні», присвячений мовам і мистецтву грецької етноспільноти України.

Грецька культура України має власну неповторність і представлена аж чотирма мовами: румейською, урумською, понтійською та новогрецькою.

Завдяки сприянню Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного, зокрема його керівниці Анастасії Гудими, подія відбулася в телецентрі «Олівець» поруч з експозицією творчих виробів етноспільнот України «Відтінки України».

Усі присутні змогли почути унікальні румейську, урумську, понтійську та новогрецьку мови, а також зануритися у світ грецької музики. Особливу атмосферу події створили автентичні грецькі пісні та мелодії у виконанні співачки Поліни Харасахал, бузукіста Спіроса Кондоніса та Камерного хору «Moravski».

Ніна Плечак (Паскал), голова Грецького товариства «Енотіта», членкиня Громадської ради #ДЕСС, організаторка й ведуча заходу «Такі різні, такі рідні», пояснила його гасло: «Ми сьогодні почули чотири мови. Ми різні, але всі ми належимо до нашої рідної грецької спільноти України і наш рідний дім ‒ Україна».

«Ми всі є результатом акорду культур. Наша особистість, наша культура ніколи не є однією нотою ‒ це цілий музичний твір, який поєднує в собі мереживо найрізноманітніших культур. Дякуємо за можливість дізнаватися більше про унікальні культури України» - зазначила у вітальному слові Голова ДЕСС Олена Богдан.

«Нам у спадок передаються культура, традиції й історія народів і національних меншин. А кожна мова є коштовною перлиною, яка в Україні складає багатоцінну і яскраву корону історичної спадщини», ‒ звернувся до присутніх українською та грецькою мовами Голова Ставропігії Вселенського Патріархату, Екзарх Вселенського Патріарха у місті Києві, Єпископ Команський Михаїл.

Завітайте на сайт ДЕСС, щоб дізнатися більше про захід і грецьку культуру України (лінк у коментарі).

Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні»

Суспільне мовлення

#ГрецькаСпільнотаУкраїни

Текст та фото – офіційна сторінка ДЕСС у Facebook

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень