A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Посли країн ЄС при Святому Престолі запевнили Главу УГКЦ про підтримку України

Дата: 18.02.2022 14:48
Кількість переглядів: 103

За матеріалами сайту Релігійно-інформаційна служба України: https://risu.ua/posli-krayin-yes-pri-svyatomu-prestoli-zapevnili-glavu-ugkc-pro-pidtrimku-ukrayini_n126167

Онлайн-зустріч Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ, з послами країн Європейського Союзу, акредитованими при Святому Престолі, відбулося 16 лютого. Учасники форуму говорили про Україну та служіння УГКЦ у контексті сучасної міжнародної кризи.

Глава УГКЦ розповів послам країн Європейського Союзу, що УГКЦ вже має досвід служіння в умовах війни на Сході України та в окупованому Криму.

"Наші священики за жодних обставин не покинули своїх людей. Тому зараз, коли ми бачимо, як різні дипломати, політики покидають Київ, принципова позиція нашої Церкви – бути зі своїм народом", – повідомив першоєрарх.

Блаженніший Святослав розповів: «Україна переживає не лише загрозу військового вторгнення Росії, але вже не перший рік є жертвою російської пропаганди та дезінформації на міжнародному рівні. Окрім цього, Україна постійно зазнає економічної та політичної агресії».

Глава УГКЦ додав, що релігійне життя України теж не залишається осторонь інформаційної атаки Росії: "У нашій країні відбувається міжрелігійне та міжконфесійне протистояння"

Патріарх Святослав розповів про молитву в соборі Святої Софії у День національного єднання, яка «є промовистим жестом духовної єдності нашого народу і найвищих представників різних релігій та конфесій... Згідно з останніми статистичними дослідженнями, українське суспільство найбільше довіряє Церквам і релігійним організаціям. Тому Церква має особливу місію бути осердям єдності нашого народу».

«Що стосується служіння УГКЦ у цей напружений час, – сказав архиєрей, – то наша Церква залишається із своїм народом. Це наша найважливіша місія». Для цього, розповів він, в УГКЦ було створено «мережу солідарності, щоб бути поруч із людьми, які найбільше потребують допомоги».

Міжнародну спільноту Блаженніший Святослав просить не забувати про Україну, зауважуючи, що вона «потребує солідарності міжнародної спільноти», і згадує нещодавню телефонну розмову з кардиналом Пароліном, Держсекретарем Святого Престолу, та заклик Папи Франциска до Всесвітньої молитви за мир в Україні 26 січня.

«Ми вдячні Святішому Отцеві, дипломатичним зусиллям Святого Престолу, різним Єпископським конференціям Європи та іншим міжнародним інституціям Католицької Церкви за підтримку України та пробудження свідомості міжнародної спільноти. Кожен жест такої солідарності ми високо цінуємо і не почуваємося покинутими», – зазначив Глава УГКЦ.

У контексті інформаційної війни проти України Блаженніший Святослав наголосив на важливості «говорити правду». «Дезінформація завдає великої шкоди нашій країні, її репутації, економічному розвитку. Тому я прошу вас бути голосом правди про Україну», – звернувся із закликом до послів Предстоятель УГКЦ.

На завершення посол Валкенбург подякувала Блаженнішому Святославові за зустріч та запевнила підтримку України з боку дипкорпусу країн Європейського Союзу при Святому Престолі.

Зустріч Глави УГКЦ відбулася на платформі Представництва Європейського Союзу при Святому Престолі у співпраці з Посольством України при Святому Престолі. На зустрічі був також Андрій Юраш, новопризначений посол України при Святому Престолі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень