A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

«Ми розуміємо, що служіння Богові — це служіння людям, тому що, співпереживаючи та доторкаючись до проблем і потреб наших ближніх, ми стаємо ближчими до них..."

Дата: 08.02.2022 17:00
Кількість переглядів: 108

#ДЕСС продовжує розповідати історії про те, як люди різної віри та етнічної культури разом об’єднують зусилля задля доброї справи. З нагоди Всесвітнього тижня міжрелігійної гармонії до вашої уваги – історії, що надихають і роблять Україну сильнішою.

Сьогодні анонсуємо розповідь про благодійну діяльність Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів (Євангельські християни-баптисти України).

«Ми розуміємо, що служіння Богові — це служіння людям, тому що, співпереживаючи та доторкаючись до проблем і потреб наших ближніх, ми стаємо ближчими до них. Це найголовніше, у цьому суть і сенс Євангелія», – впевнений керівник комітету соціального служіння ВСЦ ЄХБ Дмитро Матюхін.

Наріжним каменем у діяльності Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів (ВСЦ ЄХБ) є духовний вплив церкви на суспільство через добрі справи. «Треба полюбити тих, кому будеш служити», — вважають у комітеті соціального служіння ВСЦ ЄХБ. Забезпечення продуктовими наборами та іншими необхідними речами людей, які потребують сторонньої допомоги, — дітей-сиріт, сімей, що потрапили у складні життєві обставини, людей з інвалідністю, самотніх та стареньких — стало традиційною та постійною благодійною діяльністю парафіян церкви.

З 2014 року Всеукраїнський союз церков євангельських християн-баптистів забезпечив понад 10 тисяч вимушених переселенців зі східного регіону тимчасовим житлом: у приміщеннях церков, в оселях віруючих, у різних закладах, притулках, таборах і базах відпочинку. Церкви власним коштом допомагали утримувати переселенців у місцях тимчасового проживання. За п’ять років було відправлено на Схід України кілька сотень тонн гуманітарної допомоги.

Запрошуємо дізнатися більше про служіння людям Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів на ресурсі ДЕСС «30 років спільнодії, 30 років спільнотворення» #30РоківСпільно, що був започаткований у серпні 2021 року з нагоди 30-річчя Незалежності України (лінк у першому коментарі).

Якщо знаєте про доброчинні історії, які ще не представлені на нашому сайті, будь ласка, напишіть нам у коментарях або на скриньку spilno@dess.gov.ua!

Ми прагнемо створити якомога повнішу колекцію історій про те, як різні етнічні та релігійні спільноти України допомагають людям незалежно від їхньої етнічної чи релігійної ідентичності. І про те, як у незалежній Україні спільно творили добрі справи люди різної віри та різних етнічних культур.

Всесвітній тиждень міжрелігійної гармонії (World Interfaith Harmony Week) був започаткований рішенням Генеральної Асамблеї ООН 20 жовтня 2010 року. Його щороку відзначають з 1 по 7 лютого.

Текст та фото – офіційний сайт ДЕСС у Фейсбук

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень