A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

"Якщо ж хтось урятував одну людину, то це — наче врятувати все людство...»

Дата: 08.02.2022 16:30
Кількість переглядів: 261

Триває Всесвітній тиждень міжрелігійної гармонії і #ДЕСС продовжує знайомити з історіями про те, як різні релігійні спільноти України допомагають усім, хто потребує допомоги, незалежно від їхньої віри та етнічної приналежності. Це історії, що надихають і роблять Україну сильнішою.

Сьогодні історія – про створену мусульманками громадську організацію Мар'ям, яка допомагає дитячим будинкам, хоспісу для літніх людей, погорільцям (постраждалим унаслідок пожеж на Луганщині 2020 року), жінкам, які перебувають у кризовому центрі. Спілкування учасниць організації з онкохворими дітьми, дієва медична допомога пораненим активістам під час Революції Гідності, а також українським військовим – все це пережите стало каталізатором для створення проєкту «Стань донором», який популяризує ідею донорства. Як каже Олена Мироненко, голова громадської організації «Мар’ям» (Київ), «донорство можна порівняти з ковтком повітря для потопаючого».

«Є один аят з Корану, який мені видається дуже метафоричним. Там сказано приблизно наступне. Якщо хтось вбив іншу людину, то це — наче він убив усе людство. Якщо ж хтось урятував одну людину, то це — наче врятувати все людство», – говорить Олена Мироненко.

Запрошуємо дізнатися більше про доброчинну діяльність волонтерів громадської організації «Мар’ям» та інших релігійних спільнот України на ресурсі ДЕСС «30 років спільнодії, 30 років спільнотворення» #30РоківСпільно, що був започаткований у серпні 2021 року з нагоди 30-річчя Незалежності України (лінк у першому коментарі).

Якщо знаєте про доброчинні історії, які ще не представлені на нашому сайті, будь ласка, напишіть нам у коментарях або на скриньку spilno@dess.gov.ua!

 Ми прагнемо створити якомога повнішу колекцію історій про те, як різні етнічні та релігійні спільноти України допомагають людям незалежно від їхньої етнічної чи релігійної ідентичності. І про те, як у незалежній Україні спільно творили добрі справи люди різної віри та різних етнічних культур.

Всесвітній тиждень міжрелігійної гармонії (World Interfaith Harmony Week) був започаткований рішенням Генеральної Асамблеї ООН 20 жовтня 2010 року. Його щороку відзначають з 1 по 7 лютого.

Текст та фото: офіційна сторінка ДЕСС у Фейсбук



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень