A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації

«Головна ідея нашого служіння — це виконання заповіді любові до ближнього і наслідування прикладу Христа, Його учнів — апостолів і святих, — які прославили у своєму житті такі християнські чесноти, як милосердя та жертовність..."

Дата: 08.02.2022 16:21
Кількість переглядів: 121

#ДЕСС продовжує знайомити з історіями про те, як різні релігійні спільноти України допомагають усім, хто потребує допомоги – незалежно від їхньої віри та етнічної приналежності. З нагоди Всесвітнього тижня міжрелігійної гармонії до вашої уваги – історії, що надихають і роблять Україну сильнішою.

Сьогоднішня розповідь - про Вінницько-Барську єпархію Православної Церкви України. Серед добрих справ, якими опікується Вінницько-Барська єпархія ПЦУ, є духовна допомога військовим та працівникам поліції, передача продуктів медичним та соціальним закладам. Священники допомагають Вінницькому обласному центру соціально-психологічної реабілітації дітей, а на свята доставляють продовольчу допомогу в оселі літніх людей. До благодійності почасти долучаються й парафіяни церков, які не можуть залишитися осторонь потреб нужденних.

«Головна ідея нашого служіння — це виконання заповіді любові до ближнього і наслідування прикладу Христа, Його учнів — апостолів і святих, — які прославили у своєму житті такі християнські чесноти, як милосердя та жертовність. Наші фундаментальні цінності — це, насамперед, щире прагнення чинити згідно із заповіддю Христовою: полюби Господа Бога твого всім своїм серцем та розумінням, усією силою твоєю, а ближнього, як самого себе,» - вважає керівник соціального відділу Вінницько-Барської єпархії ПЦУ протоієрей В’ячеслав Буданевич.

Запрошуємо дізнатися більше про доброчинну діяльність Вінницько-Барської єпархії ПЦУ на ресурсі ДЕСС «30 років спільнодії, 30 років спільнотворення» #30РоківСпільно, що був започаткований у серпні 2021 року з нагоди 30-річчя Незалежності України (лінк у першому коментарі).

Якщо знаєте про доброчинні історії, які ще не представлені на нашому сайті, будь ласка, напишіть нам у коментарях або на скриньку spilno@dess.gov.ua!

 Ми прагнемо створити якомога повнішу колекцію історій про те, як різні етнічні та релігійні спільноти України допомагають людям незалежно від їхньої етнічної чи релігійної ідентичності. І про те, як у незалежній Україні спільно творили добрі справи люди різної віри та різних етнічних культур.

Всесвітній тиждень міжрелігійної гармонії (World Interfaith Harmony Week) був започаткований рішенням Генеральної Асамблеї ООН 20 жовтня 2010 року. Його щороку відзначають з 1 по 7 лютого.

Текст та фото: офіційна сторінка ДЕСС у Фейсбук

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень