A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

«Благодійність — це частина ісламу. Цьому нас вчить Коран та Пророк Мухаммад..."

Дата: 04.02.2022 13:21
Кількість переглядів: 117

Триває Всесвітній тиждень міжрелігійної гармонії і #ДЕСС продовжує знайомити з історіями про те, як різні релігійні спільноти України допомагають усім, хто потребує допомоги, незалежно від їхньої віри та етнічної приналежності. Це історії, що надихають і роблять Україну сильнішою.

Сьогодні історія про служіння людям Ісламського культурного центру «Бісмілля».

Ісламський культурний центр «Бісмілля» допомагає школі-інтернату для дітей з інвалідністю, переселенцям і бійцям на передовій. Окрім цього, опікуються безхатченками та постраждалими унаслідок пожеж на Луганщині восени 2020 року.

«Благодійність — це частина ісламу. Цьому нас вчить Коран та Пророк Мухаммад. Соціальна згуртованість — це обов’язок кожного мусульманина. Чим допомагати суспільству і як саме це робити, кожен вирішує для себе сам. Це особистий шлях, який виходить із можливостей людини. Великий грузинський письменник Ілля Чавчавадзе в одному зі своїх віршів писав: “Кожен день запитуй себе про те, чим ти був корисний для людей сьогодні”. Те саме й в ісламі. Можна все життя молитися, але якщо ти байдужий до долі людей, то Аллаг не прийме жодну з твоїх молитов і покарає тебе», - вважає Тимур Берідзе, імам мечеті Сєверодонецька, голова ІКЦ «Бісмілля», військовий капелан.

Запрошуємо дізнатися більше про доброчинну діяльність Ісламського культурного центру «Бісмілля» України на ресурсі ДЕСС «30 років спільнодії, 30 років спільнотворення» #30РоківСпільно, що був започаткований у серпні 2021 року з нагоди 30-річчя Незалежності України (лінк у першому коментарі).

Якщо знаєте про доброчинні історії, які ще не представлені на нашому сайті, будь ласка, напишіть нам у коментарях або на скриньку spilno@dess.gov.ua!

Ми прагнемо створити якомога повнішу колекцію історій про те, як різні етнічні та релігійні спільноти України допомагають людям незалежно від їхньої етнічної чи релігійної ідентичності. І про те, як у незалежній Україні спільно творили добрі справи люди різної віри та різних етнічних культур.

Всесвітній тиждень міжрелігійної гармонії (World Interfaith Harmony Week) був започаткований рішенням Генеральної Асамблеї ООН 20 жовтня 2010 року. Його щороку відзначають з 1 по 7 лютого.

Текст та фото: офіційна сторінка ДЕСС у Фейсбук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень