A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

«Емаус» пропонує нову модель суспільства, у якому жодна людина не буде полишена.

Дата: 04.02.2022 13:16
Кількість переглядів: 94

З нагоди Всесвітнього тижня міжрелігійної гармонії #ДЕСС продовжує знайомити з історіями про те, як різні релігійні спільноти України допомагають усім, хто потребує допомоги, незалежно від релігійних поглядів нужденної людини. Це історії, що надихають і роблять Україну сильнішою.

Сьогодні історія друга – про Емаус. Центр підтримки людей з особливими потребами, створений при Український католицький університет UCuniversity (УКУ).

«Емаус» пропонує нову модель суспільства, у якому жодна людина не буде полишена. У Центрі піклуються про людей з особливими потребами та вважають їх своїми друзями. Аби зруйнувати стереотипи і подолати бар’єри страху взаємодії з такими людьми, «Емаус» також проводить просвітницькі зустрічі та консультації.

Запрошуємо дізнатися більше про доброчинну роботу Центру «Емаус» та інших спільнот України на ресурсі ДЕСС «30 років спільнодії, 30 років спільнотворення» #30РоківСпільно, що був започаткований у серпні 2021 року з нагоди 30-річчя Незалежності України (лінк у першому коментарі).

Якщо знаєте про доброчинні історії, які ще не представлені на нашому сайті, будь ласка, напишіть нам у коментарях або на скриньку spilno@dess.gov.ua!

Ми прагнемо створити якомога повнішу колекцію історій про те, як різні етнічні та релігійні спільноти України допомагають людям незалежно від їхньої етнічної чи релігійної ідентичності. І про те, як у незалежній Україні спільно творили добрі справи люди різної віри та різних етнічних культур.

Всесвітній тиждень міжрелігійної гармонії (World Interfaith Harmony Week) був започаткований рішенням Генеральної Асамблеї ООН 20 жовтня 2010 року. Його щороку відзначають з 1 по 7 лютого.

Текст та фото: офіційна сторінка ДЕСС у Фейсбук

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень