A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Олена Богдан: Україні сьогодні дуже потрібна підтримка світу, а світові дуже потрібна мирна, безпечна Україна

Дата: 02.02.2022 13:53
Кількість переглядів: 107

За матеріалами: https://credo.pro/2022/01/310790?fbclid=IwAR08P2g45NkKMXcOgIkLA9zvYgGhnSh1I14Dle8DQOkQTxSyS7lGHDHwDhg

26 січня Україна та світ відгукнулися на заклик Папи Римського Франциска об’єднатися в молитві за мир в Україні та світі.

Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Олена Богдан засвідчила глибоку вдячність за цю всесвітню ініціативу, звертаючися до учасників молитви в Кафедральному соборі святого Олександра в Києві:

«Дорогі учасники зібрання, високоповажне духовенство, Ваша Екселенціє!

Дозвольте, від імені урядової організації, яка опікується питаннями релігії в Україні, висловити теплу і глибоку вдячність за те відчуття солідарності й турботи, яка огортає нас сьогодні.

Україна дуже вдячна Його Святості Папі Римському Фрациску за заклик молитви за мир в Україні та світі. Сьогодні ми могли під час молитви відчути той біль, який відчувають люди в різних куточках світу. Україні сьогодні дуже потрібна підтримка світу. Світові дуже потрібна мирна, безпечна Україна. Адже дестабілізація ситуації в одному куточку світу на сьогодні не може не дати відлуння в інші країни, на інші континенти і не може не відчутися болем в серцях по всьому світові.

Ми дуже сподіваємося і дуже прагнемо того, щоб, пори всі виклики, попри весь біль сьогодення, ми знайшли в собі сили до солідарності, до любові, до тієї підтримки, яка може здолати все в розбудові цивілізації довіри й свободи.

Сердечна глибока вдячність і шана!»

Міжконфесійну молитву за участі представників різних християнських Церков у Костелі святого Олександра в Києві очолив Архієпископ Вісвальдас Кульбокас, Апостольський нунцій в Україні. У своєму слові Архієпископ Вісвальдас зокрема зазначив: «Коли хтось є учнем Христа, він не може приносити ані війни, ані насильства нікому іншому. Якщо стається протилежне, це означає, що ця особа або група людей не можуть називати себе християнами».

Апостольський нунцій зауважив, що ми ніколи не знаємо наперед, чи інші сприйматимуть нашу миротворчу місію. Та, незважаючи на це, наша місія – бути миротворцями та будівничими миру – залишається актуальною та невідкладною.

Спільнота святого Егідія – відома своєю доброчинністю християнська організація – запросила до участі в молитві у Костелі святого Олександра якомога ширше коло людей, незалежно від конфесійної та церковної належності.

Заклик про молитву підтримали люди й інших віросповідань, зокрема мусульмани в Україні.

Фото: CREDO Україна

Докладніше про подію на ресурсі CREDO Україна

https://www.youtube.com/watch?v=WIbARosIyCE&feature=emb_title

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень