A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації

Міжнародний день Голокосту

Дата: 27.01.2022 11:11
Кількість переглядів: 103

27 січня - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, щорічне відзначення якого було прийнято Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 1 листопада 2005 року. Цього дня вся світова спільнота вшановує пам’ять жертв невинно убитих за ознаками етнічної, расової та релігійної приналежності, засвідчує прагнення до боротьби з усіма формами нетерпимості, які можуть призвести до цілеспрямованого насилля стосовно окремої групи людей.

На державному рівні Україна приєдналася до відзначення міжнародної дати у 2012 році (Постанова ВРУ від 5 липня 2011 року). Сьогодні Україна разом з усім світом розділяє скорботу за жертвами Голокосту.

Українці – нація, яка пережила Голодомор, не може не відчувати біль Голокосту. Ми пам’ятаємо трагедію Бабиного Яру та тисячу інших трагедій у місцях де знаходяться масові поховання невинно закатованих у роки страшних лихоліть. Ця рана ніколи не загоїться.

Рішучість міжнародної спільноти ніколи більше не допустити повторення страшних злочинів, спричинених ксенофобією, расизмом, тоталітарними ідеологіями сьогодні надзвичайно важлива для України, яка стоїть перед загрозою  широкомасштабної ескалації з боку сусідньої держави.

У цей день на Вінниччини проводяться заходи з вшанування пам’яті жертв Голокосту, поминальні молитви на місцях масових поховань.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень