A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Бабусю Повноваженого посла Ізраїлю в Україні Міхаеля Бродського врятувала родина з Вінниччини від табору смерті під час Другої світової війни

Дата: 25.01.2022 11:00
Кількість переглядів: 167

Текст та фото: сторінка БФ «Християни за Ізраїль – Україна» у Facebook

19-20 січня Повноважений посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський здійснив свій перший офіційний візит у Вінницю.

Посол провів зустріч із головою Вінницької обласної державної адміністрації, з Вінницьким міським головою, відвідав Вінницький консультативно-діагностичний центр, єврейську громаду.

Під час візиту до Вінниці посол Ізраїлю також зустрівся із керівництвом благодійного фонду «Християни за Ізраїль - Україна» та з представниками Вінницького обласного об'єднання церков євангельських християн баптистів. Привітальне слово мав голова об’єднання ЄХБ Володимир Вузій. Він подякував Повноваженого посла за візит та за визнання тісних зв’язків християн з Ізраїлем та єврейським народом, розповів, як у роки війни члени його сім’ї переховували євреїв, рятуючи від голоду та смерті.

Після офіційної частини зустрічі Міхаель Бродський зазаначив, що окрім ділових стосунків з Вінницею його поєднує історія родини. До початку другої світової війни його бабуся проживала в с. Крищенці , Тульчинського району. Після того, як румуни зайняли Тульчин, разом з іншими родичами її погнали в табір смерті в с. Печера. 20-ти річній жінці вдалося втекти з концтабору та уникнути розстрілу. Молодій жінці вдалося вижити завдяки місцевій українській сім’ї, яка, ризикуючи власним життям, переховувала та рятувала її від смерті.

До речі, Вінницька область посідає перше місце в Україні, за кількістю Праведників народів світу, які в роки Другої світової війни рятували євреїв від знищення. Серед Праведників багато сімей віруючих християн.

Наприкінці зустрічі посол висловив вдячність християнам за прихильне ставлення до єврейського народу, адже дружні зв’язки є надзвичайно цінними та важливими для Ізраїля. Особливу подяку Повноважений посол висловив керівникам БФ "Християни за Ізраїль - Україна" та подякував за діяльність організації з вшанування пам’яті Голокосту, підтримки репатріантів та надання допомоги єврейським громадам в Україні.

Завершив свій візит до Вінниці Посол Бродський зустріччю з директором музею Голокосту Леонідом Трахтенбергом, ушануванням пам‘яті жертв Голокосту та хвилиною мовчання біля Меморіалу, який встановили для збереження спогадів про ці жахливі події в історії людства.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень