A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Папа Римський Франциск звернувся до світу із закликом про молитву за мир в Україні та світі

Дата: 25.01.2022 10:25
Кількість переглядів: 115

За матеріалами офіційного сайту ДЕСС: https://dess.gov.ua/papa-rymskyy-frantsysk-zvernuvsia-do-svitu-iz-zaklykom-pro-molytvu-za-myr-v-ukraini-ta-sviti/

26 січня 2022 року в найрізноманітніших куточках світу віряни об’єднаються в молитві за мир в Україні та світі. До цього закликав Папа Франциск після молитви «Янгол Господній» у неділю, 23 січня 2022 року.

Висловлюємо щиру вдячність Його Святості Папі Римському Франциску та Апостольському Нунцієві в Україні, Архієпископу Вісвальдасу Кульбокасу за молитовну підтримку та солідарність з Україною в цей нелегкий для нас час випробувань унаслідок збільшення загрози військової агресії з боку Російської Федерації щодо України, яка водночас підважує безпеку Європи і кидає виклик базовим принципам життя цивілізованого світу, де цінують свободу і життя людини, суверенність і добросусідство держав.

Цими днями також із великою вдячністю згадуємо гуманітарну акцію «Папа для України», що дала важливу підтримку людям, чиє життя наповнилося стражданням унаслідок воєнних дій на Сході України. У дусі християнської любові й турботи про ближнього ця допомога була спрямована всім нужденним, незалежно від їхнього віросповідання і ставлення до релігії.

Символічно, що з 18 по 25 січня триває Всесвітній тиждень молитов за єдність християн, а вже 26 січня віряни звернуть свої молитви до долі України та світу. У передмові до українського перекладу книги «Молитва та єдність християн. Екуменічний заповіт» ліонського священика Поля Кутюр’є, який зробив важливий внесок в ідею Тижня у її сучасному вигляді, Монсеньйор Дідьє Берте зазначає: «Будучи землею взаємопроникнення культур і конфесійного розмаїття, Україна в особливий спосіб приймає виклик молитви та праці задля єдності. Вона також із власного досвіду знає, що екуменічний рух тісно пов’язаний із боротьбою за людську гідність і за мир».

Відео за посиланням: https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=882299909108876

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень