A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

День Автономної Республіки Крим

Дата: 19.01.2022 11:03
Кількість переглядів: 130

31 рік тому, 20 січня 1991 року, більшість мешканців Криму на загальнокримському референдумі висловилися за встановлення автономії, що визначило статус Криму у складі України. Майже півтора мільйона мешканців Криму взяли участь у голосуванні референдуму, з яких 93% населення дали згоду на створення Автономної Республіки Крим.

У березні 2014 року Російська Федерація окупувала територію Автономної Республіки Крим, за що Світ засудив дії Росії та на міжнародному рівні підтримав суверенітет і міжнародно визнані кордони України. Відповідно до чинних міжнародних договорів Крим залишається територією України, що визнають практично усі держави світу.

Того ж року з ініціативи Меджлісу кримськотатарського народу за участю широких кіл громадськості – кримських татар, українців, представників інших національностей, представників місцевих громадських організацій у м. Сімферополь відбувся проукраїнський мітинг на підтримку територіальної цілісності України, який зібрав до 10 тисяч учасників.

Позиція України та усього цивілізованого, демократичного світу залишається незмінною — Автономна Республіка Крим є територією Незалежної України, що визнано на міжнародній арені.

26.02.2021 р. вийшов Указ Президента України №58/2020 «Про День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», з метою вшанування мужності й героїзму громадян України, які на даний час проживають на тимчасово окупованій території.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень