A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

29-й Фестиваль колядок, традицій та зимових звичаїв українців відбувся у Сігету-Мармацієй (Румунія)

Дата: 11.01.2022 10:49
Кількість переглядів: 141

За матеріалами офіційного сайту СУР: https://uur.ro/%d1%83-%d1%81%d1%96%d0%b3%d0%b5%d1%82%d1%83-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%bc%d0%b0%d1%86%d1%96%d1%94%d0%b9-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b9%d1%88%d0%be%d0%b2-29-%d0%b9-%d1%84%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bb/?lang=uk

У неділю, 9 січня, у м. Сігету-Мармацієй відбувся 29-й Фестиваль колядок, традицій та зимових звичаїв українців, організований Марамуреською філією Союзу українців Румунії у партнерстві з Українським Православним Вікаріатом Румунії.

Заходи почалися в українській православній церкві, що знаходиться в центрі міста, Святою Літургією, яку відслужив отець Микола Лаурук, вікарій Українського Православного Вікаріату в Румунії. Потім відбувся традиційний парад, в якому взяли участь групи українців з Мараморощини та інших повітів Румунії, одягнених в яскраві різдвяні або традиційні українські костюми. Завершилися заходи традиційним концертом колядок та новорічних віншувань, який відбудеться просто неба у Великому парку в центрі м. Сігету Мармацієй.

Відкриваючи фестиваль, голова Марамуреської філії СУР Мирослав Петрецький подякував учасникам та всім, хто зробив можливим його проведення. Потім голова СУР і депутат Микола Мирослав Петрецький підкреслив, що ця подія збирає українців з усієї країни, а не лише з Мараморощини і сприяє збереженню зимових звичаїв і традицій, успадкованих від попередніх поколінь.

У своєму зверненні до присутніх міський голова Васіле Молдован, сказав, що Сігету-Мармацієй з часом набув статусу багатокультурного міста, в якому громадяни різних етнічних груп живуть у злагоді та діляться один з одним самобутністю та багатством своєї культури. Він подякував етнічним українцям за їхній внесок у благополуччя та популяризацію міста.

У свою чергу вікарій Українського Православного Вікаріату Румунії отець Микола Лаурук благословив це чудове свято, привітавши з Різдвом усіх, хто святкує його за старим, юліанським календарем! Завершився фестиваль надзвичайним різдвяно-новорічним концертом колядок та віншувань!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень