A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

9 грудня - День пам'яті жертв злочину геноциду, вшанування їхньої гідності та попередження цього злочину

Дата: 10.12.2021 15:51
Кількість переглядів: 137

За матеріалами сайту: https://ctrcenter.org/uk/news/7383-9-grudnya-den-pam-yati-zhertv-zlochinu-genocidu-vshanuvannya-yihnoyi-gidnosti-ta-poperedzhennya-cogo-zlochinu

У четвер, 9 грудня світова спільнота відзначила День пам'яті жертв злочину геноциду, вшанування їхньої гідності та попередження цього злочину. Саме цього дня у 1948 році була прийнята Конвенція про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Випадки геноциду мали місце протягом усієї історії людства. Лише на території України за останнє століття було здійснено 3 таких злочини: Голодомор, Голокост, Депортація кримськотатарського народу. Проте і в сучасному світі ознаки геноциду можна прослідкувати у різних країнах, зокрема із цим вимушені були зіштовхнутися і в окупованому РФ Криму.

На жаль, депортація кримськотатарського народу, яка розпочалася ще у 1944 році, є тривалим процесом. Представники корінного народу наразі вимушені покидати Батьківщину через свою громадянську позицію та через свою «незручність».

Російська окупація Криму в 2014 році і наступні за нею системні репресії, затримання, допити, обшуки і арешти, незаконне етапування в російські в'язниці, насильницькі викрадення та вбивства стали причиною нової масової міграції корінного народу, а фактично його гібридної депортації.

Проводиться активне заміщення населення Криму.

Корінний народ цілеспрямовано видавлюють за межі півострову як нелояльне до Росії населення. Кримським татарам створюється імідж народу-ворога, відкриваються кримінальні провадження у так званих справах «Хізб-ут Тахрір», людей звинувачують у тероризмі, у зберіганні зброї, у закликах до державного перевороту.

Триває уже 8 рік окупації і жертв окупаційної влади на півострові стає все більше. У застінках ФСБ утримуються переважно кримські татари та українці. За даними Кримськотатарського Ресурсного Центру, за весь період окупації кількість політичних в’язнів досягла 234, 165 з яких – представники корінного кримськотатарського народу.

Закликаємо міжнародну спільноту посилити тиск на Російську Федерацію, щоб припинити расову дискримінацію в окупованому Криму та зупинити тривалий геноцид корінного кримськотатарського народу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень