A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації

Начальник Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький бере участь у заході ДЕСС щодо виконання Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини

Дата: 03.12.2021 16:00
Кількість переглядів: 190

Сьогодні у Києві розпочався масштабний дводенний захід, що спрямований на обмін ідеями та досвідом, формування рекомендацій щодо розробки регіональних планів заходів на виконання Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, в українському суспільстві на період до 2030 року, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 866-р.

Організатором заходу виступила Державна служба України з етнополітики та свободи совісті за підтримки проекту Ради Європи "Захист національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україні". Учасниками заходу стали представники Вінницької, Закарпатської, Одеської, Черкаської обласних державних адміністрацій, представники громадських, благодійних та правозахисних організацій, члени Моніторингової місії ООН з прав людини, представники Ради Європи.

Вінниччину представив начальник Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Ігор Салецький. В ході семінару Ігор Салецький детально представив регіональний план заходів щодо реалізації Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, в українському суспільстві на період до 2030 року , який наразі знаходиться на стадії електронних консультацій з громадськістю та поділився досвідом Вінницької області у напрямку співпраці з представиками ромської спільноти. Формат заходу мав інтерактивний характер, складався з ряду сесій, на яких кожен учасник ділився власним досвідом в контексті розробки регіональних планів на виконання Ромської стратегії до 2030 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень