A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Україну обрано членом Комітету із захисту культурної спадщини у випадку збройного конфлікту ЮНЕСКО

Дата: 01.12.2021 09:09
Кількість переглядів: 141

За матеріалами офіційного сайту Мінкультури України: https://mkip.gov.ua/news/6508.html

30 листопада 2021 року на 9-му засіданні держав-учасниць Другого протоколу до Гаазької конвенції ЮНЕСКО 1954 року про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту Україну обрано членом Комітету із захисту культурної спадщини у випадку збройного конфлікту терміном на 4 роки до 2025 року.

«В умовах збройної агресії з боку РФ, їхнього намагання поширити кремлівську пропаганду, а також через постійні спроби привласнити собі українську культурну спадщину – членство України є важливим етапом для нашої держави. Це стане дієвим механізмом для посилення захисту наших пам’яток в анексованому Криму та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей», - зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.

Всього до Комітету входять 12 країн. Загалом цього року обрали 6 нових країн-учасниць. Це Україна, Фінляндія, Азербайджан, Ель-Сальвадор, Японія та Катар.

Україна спільно з іншими державами-учасницями працюватиме над убезпеченням культурної спадщини від наслідків збройних конфліктів. Також членство нашої країни у Комітеті дає розширені можливості впливати на порядок денний та прийняття рішень Комітету ЮНЕСКО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень