A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Матері загиблих захисників України відвідали католицький Меморіал мучеників за віру

Дата: 22.10.2021 14:01
Кількість переглядів: 235

 

 

З нагоди Дня захисників та захисниць України волонтерського організацією «Католики Бердичева – воїнам України» було організовано поїздку матерів загиблих захисників України до Меморіалу мучеників за віру ХХ століття у Тиврові Вінницької області, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Католицький Медіа-Центр.  

 

При Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію у Бердичеві починаючи із 2014 року, діє об’єднання активних парафіян «Католики Бердичева – Воїнам України». Його учасники виконують свій громадянський обов’язок, підтримуючи українських військовослужбовців, які перебувають у зоні бойових дій на Сході України.


Волонтери мають кілька напрямків діяльності: різного виду допомога пораненим військовослужбовцям, допомога у забезпеченні медикаментами лікувальних закладів і передання їх на передову, придбання необхідних речей, продуктів харчування та засобів гігієни, допомога у підготовці до реабілітації військовослужбовців та багато іншого. А в останні роки, члени об’єднання також намагаються опікуватися батьками загиблих захисників України.

У програмі була екскурсія меморіалом, яку провів отець Вадим Дорош. "Прості люди просто вірили, просто жили, просто любили, просто хотіли, щоб цей світ був кращим. Однак тоталітарному режиму вони заважали. Голодомор, війна, репресії, концтабори… Сьогодні ж, наші Герої віддають своє життя за незалежність, за майбутнє, за мирне небо над нашою Україною", - зазначає 
Католицький Медіа-Центр.  

Також відбулася молитва розарію за Україну та за всіх, хто обороняє кордони батьківщини. Месу в інтенції загиблих захисників України очолив отець Олександр Карчаєв з Бердичева, а проповідь виголосив отець Вадим Дорош.

Організатором поїздки виступила сестра Антоніна Пухальська, яка багато років займається волонтерською допомогою українським військовослужбовцям та опікується матерями загиблих героїв України.

Також організатори дякують парафіянину, депутату Бердичівської міської ради Ігорю Романському, який разом з дружиною завжди поруч батьків загиблих захисників України. Також цього разу вони були поруч під час поїздки до Тиврова.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень