A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Спікер парламенту і глава ПЦУ виступили на презентації книги «Українська державність: історико-правничі нарис»

Дата: 13.10.2021 10:25
Кількість переглядів: 129

У соборі святої Софії Київської відбулася загальнонаціональна презентація видання «Українська державність: історико-правничі нариси». Книга присвячена тисячолітній історії державотворення в Україні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іstpravda.com.ua та сайт ПЦУ.

Предстоятеля помісної Української Православної Церкви супроводжували ректор Київської православної богословської академії протоієрей Олександр Трофимлюк та проректор з наукової роботи КПБА протоієрей Віталій Клос.

Презентацію проводив керівник проекту, голова Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса Степан Кубів. До заходу долучився голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, громадські та політичні діячі.

"Якщо взяти з точки зору історичної справедливості, історичного розвитку, я думаю, що це одна з найбільш потужних цеглин, яка може стати основою відродження української державності. Адже в ній настільки комплексно проаналізовані всі питання, які стосувалися української державності, там проведено всі дискусії з точки зору історії України, яка не просто переповідається російськими каналами, а яка сформована на основі первинних документів фаховими істориками. Я вважаю, що це один із таких найпотужніших вузлів, який може дати поштовх для української державності", – зазначив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Звертаючись до учасників заходу митрополит Епіфаній зазначив, що непересічне значення цієї книги полягає у висвітленні об’єктивної історії державності України, яку українці повинні знати, щоби вивчивши й проаналізувавши пройдений шлях, не повторювати помилок минулого.

Предстоятель ПЦУ також сказав про важливість єдності в процесі розбудови держави і єдиної Церкви, "адже без цього ми не здобудемо країну, про яку мріяли наші предки і яку ми зможемо достойно передати нашим нащадкам", передає його слова сайт ПЦУ.

Окрім того, митрополит Епіфаній відзначив церковними нагородами осіб, які долучилися до створення цього видання.

Видання "Українська державність: історико-правничі нариси" підготовлене за ініціативи Всеукраїнської правозахисної організації "Меморіал" імені Василя Стуса у співпраці з Мистецьким Фондом імені Короля Данила та Інститутом історії України НАН України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень