A A A K K K
людям із порушенням зору
Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації

Україна та світова спільнота вшановують пам'ять жертв Бабиного Яру

Дата: 07.10.2021 16:10
Кількість переглядів: 137

Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства культури та інформаційної політики України.

https://mkip.gov.ua/news/6227.html

Світ вшановує пам'ять жертв Бабиного Яру. Цими днями виповнюється 80 років, відколи у Бабиному Яру в Києві були вбиті перші жертви нацистської політики винищення – майже 34 тисячі киян. Протягом 1941–1943 років гітлерівський режим забрав тут життя близько 100 тисяч людей – євреїв, ромів, полонених, пацієнтів психіатричної лікарні, цивільних заручників, українських націоналістів і радянських партизанів, в’язнів Сирецького концтабору.

6 жовтня Президент України Володимир Зеленський, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, президент Ізраїлю Іцхак Герцог, члени Уряду України, громадські діячі вшанували пам’ять жертв Бабиного Яру.

На території Національного історико-меморіального заповідника “Бабин Яр” відбулося відкриття меморіального об’єкта “Кристалічна стіна плачу” художниці Марини Абрамович.

В рамках заходів також пройшов концерт пам’яті, в якому взяли участь німецький Державний симфонічний оркестр, скрипаль та диригент Гідон Кремер і солісти оркестру «Кремерата Балтика», віолончеліст Міша Майський та тріо Володимира Тарасова.

«Вшановуючи пам'ять загиблих в Бабиному Яру ми водночас вшановуємо героїв, які зберегли тисячі євреїв від цієї жахливої долі. Героїв, які власним прикладом показали, що людяність має переважати над усім іншим, щоб не допустити проявів антисемітизму чи іншої ненависті такого роду. Ми будемо також рішуче реагувати на усі випадки проявів нетерпимості та ненависті і на державному рівні усіляко сприяти рівності і повазі між усіма людьми», – зазначила Ольга Стефанішина, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

«Історія живе, поки її вивчають та пам‘ятають. Так воно і є, адже чим більше проходить часу з тієї чи іншої події – тим менше ми про неї знаємо. Особливо коли зникають очевидці та ті, хто жив у той час. Тому важливо робити усе, щоб пам’ятати трагедію у Бабиному Яру, вшановуючи пам’ять загиблих», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.

Фото - офіційний сайт Міністерства культури та інформаційної політики України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень