A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Духовенство та представники національно-культурних товариств Вінниччини взяли участь у святкуванні Дня Національного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України

Дата: 25.08.2021 14:16
Кількість переглядів: 267

Духовенство та представники національно-культурних товариств Вінниччини взяли участь у заходах, присвячених до Дня Національного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України. 

23 серпня на Замковій горі у м. Вінниця було урочисто піднято найбільший у Вінницькій області прапор України. Учасниками незабутнього дійства були архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл, митрополит Вінницький і Брацлавський Роман, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, представник настоятеля парафії Пресвятої Діви Марії Ангельської у Вінниці отець Костянтин Морозов, рабин м. Вінниці Шауль Горовіц, інші представники релігійних організацій та голови національно-культурних товариств області.

Того ж дня у Центральному парку культури та відпочинку ім. М. Леонтовича відбувся ряд урочистостей, зокрема церемонія нагородження кращих вінничан, презентація об’єднаних територіальних громад Вінниччини та виступи провідних творчих колективів області. Почесну грамоту обласної державної адміністрації та обласної Ради було вручено настоятелю храму Покрови Пресвятої Богородиці села Кісниця Тульчинського району протоієрею Петру Підсадному.

А вже 24 серпня з нагоди 30-ї річниці Незалежності України представники обласної та міської влади, духовенства, національно-культурних товариств, військовослужбовці та громадськість міста поклали квіти до Меморіалу Слави, пам’ятного знаку Небесній Сотні та загиблим Героям АТО/ООС та мультимедійної Стели Пам’яті на площі Європейській у Вінниці.

Учасники скорботного та урочистого заходу гідно вшанували Героїв – борців за вільну Україну, які віддали у різні часи та епохи за неї свої життя. Належну пошану віддали й українським воїнам, які зараз захищають нашу країну у боротьбі із зовнішнім агресором на Сході.

Також 24 серпня у Вінниці відбувся Марш Захисників. Під час Маршу його учасники помолились за Україну та її загиблих захисників. Молитва відбулась перед Меморіальною дошкою, яка встановлена біля Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Вінниці. З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона богослужіння очолив ключар кафедрального собору протоієрей Віталій Голоскевич. У молитві взяли участь рідні й близькі загиблих захисників України, ветерани АТО/ООС, рятувальники та усі небайдужі вінничани.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень