A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

30 років – День Незалежності Грузії

Дата: 26.05.2021 09:46
Кількість переглядів: 253

26 травня весь грузинський народ відзначає головне державне свято – 30 років  Незалежності Грузії. Сакартвело - саме так називають свою країну грузини. У Стародавні часи Грузія та Іспанія носили одну назву - Іберія.

Частину своєї культури і традицій грузинський народ приніс в Україну ще на початку ХVIII століття, коли рятувались від турецького переслідування.

26 травня 1918 року, перший демократичний уряд Грузії на чолі з Ное Жорданія проголосив незалежність країни. Перша незалежна Демократична Республіка Грузія проіснувала лише три роки - до лютого 1921 року, коли в Грузію увійшли частини Червоної армії, встановивши радянську владу. З 1922 по 1991 роки Грузія входила до складу СРСР.

31 березня 1991 року відбувся всенародний референдум, а 9 квітня на основі результатів референдуму Верховна Рада республіки прийняла Акт про відновлення державної незалежності Грузії.

Упродовж століть грузинський і український народи єднає щира і сердечна дружба. Навіть у часи важких випробувань, наші народи завжди відчували дружнє плече підтримки один одного.

Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації щиро вітає грузинську громаду Вінниччини з Днем Незалежності Грузії! Бажає миру та процвітання, свободи, демократії та продовження своєї величної історії!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень