A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Карнавальна забава у Польському домі м. Бар

Дата: 15.02.2021 12:22
Кількість переглядів: 300

13 лютого цього року у гостинному Польському домі м. Бар відбулась Карнавальна зустріч. Вже вчетверте барські поляки,  відроджуючи польські традиції періоду масляної, запросили  гостей на смаколики та  карнавальну забаву. У концертній програмі, яка цього річ була присвячена темі «Карнавальні свята періоду ПНР», взяли участь вокально-інструментальний ансамбль з Хмельницького, вокальне тріо «Ажур» з Вінниці  Спілки поляків  Вінниччини та колективи з м. Бар, у виконанні яких прозвучали популярні польські та світові шлягери 50-80 років минулого століття. На свято прибула й  численна делегація з Генерального Консульства РП у Вінниці.

У родинній, теплій атмосфері зі смачними традиційними стравами та гучною забавою відбулось одне з найвеселіших польських свят року.

Карнавальний період  це  час завершення зимових свят відомий як Масляна. 

Карнавал святкують у більшості країн світу, цей звичай сягає часів Стародавньої Греції. Назва, ймовірно, походить від слів carne vale «до побачення м´ясо». У Польщі Карнавал з´явився за часів сарматської знаті, а давньопольське святкування називали «Запусти». Численні смаколики були невід’ємним елементом карнавальної традиції. Найбільш улюбленими карнавальними солодощами були пончики та хрустики.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень