A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Виставка «Захистимо пам’ять» відбулась у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї

Дата: 27.01.2021 16:44
Кількість переглядів: 400

27 січня у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки «Захистимо пам’ять - масові поховання часів голокосту в Україні».

Ініціатором розміщення виставки у краєзнавчому музеї виступив директор музею пам’яті жертв Голокосту Леонід Трахтенберг, який подякував усім, хто долучився до організації відкриття виставки.

Від імені управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації виступила заступник начальника Алла Ратинська, яка заначила: «Голокост – одна з жорстоких сторінок історії людства ХХ століття. В нашій історії нажаль, були сторінки, які говорять про трагічні наслідки діяльності тоталітарних режимів заснованих на ксенофобії, антисемітизмі та насиллі».  А.Ратинська також висловила слова подяки експертам та лідерам єврейських громад за величезну роботу з вшанування пам’яті жертв Голокосту.

Заступник директора Державного архіву Вінницької області з науково-методичної роботи, кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України Фаїна Винокурова розповіла про страшну трагедію, масштаби та звірячі методи знищення єврейського народу у створених нацистами «таборах смерті», про окупаційний режим та програму знищення євреїв (нещодавно Ф.Винокурова закінчила свою нову наукову роботу під назвою: «Понад 170 тисяч єврейських людей загинули від голоду, куль і хвороб»).

Молитву за невинно убитих євреїв фашистами у роки Другої світової війни провів головний рабин м. Вінниці Шауль Горовіц.

На виставці також була представлена й книжкова виставка Фонду «Меморіал убитим євреям Європи» та Українського центру вивчення історії Голокосту  про життя та загибель єврейської громади на Вінниччині.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень