A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

День вшанування пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2021 09:46
Кількість переглядів: 353

27 cічня - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 1 листопада 2005 року. Це страшне і нелюдське явище що отримало назву - Голокост, відбувалося в період 1933-1945-х років  та призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших національних меншин.

Голокост це одна з найстрашніших та найжорстокіших сторінок історії людства ХХ сторіччя. Це цілеспрямоване масове винищення нацистами у 1933-1945 роках єврейського народу, словʼян, ромів, фізично і розумово неповноцінних людей.

Під час нацистського Голокосту на великому географічному просторі планомірно було знищено мільйони людей. Для цієї мети було збудовано табори смерті в багатьох країнах Європи, де запроваджувалась система винищення.

За цей період нацисти знищили близько шести мільйонів євреїв, більша частина з яких загинула під час Другої Світової війни у Німеччині та на захоплених територіях інших країн Європи від тортур у гетто та концтаборах. Тільки через табір смерті Аушвіц-Біркенау у польському місті Освенцим, як свідчать документи Нюрнберзького трибуналу, пройшло 2,5 мільйона людей, переважна більшість яких загинула мученицькою смертю.

Дату 27 січня обрано не випадково: цього дня радянські війська звільнили концентраційний табір Освенцим (Польща) і з 2006 року цей день вшановується у всьому світі.

Україна вперше на державному рівні відзначила Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту у 2012 році.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень