A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Шановна єврейська громадо Вінниччини!

Дата: 18.09.2020 09:53
Кількість переглядів: 336

Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації щиро вітає всю єврейську громаду Вінниччини зі святом Рош ха-Шана – єврейським Новим 5781 роком, який цього року припадає на 18-19 вересня! Нехай Новий рік дарує вам міцне здоров’я, радість і добробут, мир і любов у кожний дім. Нехай звуки свяченого шофара долинуть до кожного серця і благословляють вас на добрі вчинки та задуми у наступному році!

Хай на столі буде смачна хала з родзинками та солодкий мед із яблуками. Шана Това!

З Новим роком!

За стародавніми єврейськими традиціями у новолуння осіннього місяця Тішрей за іудейським календарем, усі євреї планети святкують єврейський Новий рік Рош а-Шана, який символізує створення світу початок нового року і завершення року, що минає.

Існує переказ, що у святкові дні Рош а-Шана Бог відзначає в Книзі життя долю кожної людини у наступному році: «... кому жити і кому померти, кого чекає спокій, а кого –поневіряння, кого ­­– благополуччя, а кого – муки, кому призначена бідність, а кому – багатство». Щира віра в те, що Бог бажає всім добра і благополуччя, перетворює цей день на свято. У цей час євреї аналізують свої вчинки за весь попередній рік і готуються до року, що починається. А сурмління шофара (баранячий ріг) закликає прокинутись тих, хто витрачає відпущені роки безглуздо.

У святкові дні Рош а-Шана до столу подають рибу - символ родючості, голову (баранячу або рибну) - щоб бути «на чолі», моркву кружечками - за формою і за кольором вона повинна нагадувати золоті монети і багатство, круглу солодку халу з родзинками, щоб рік був повним і здоровим, овочі і фрукти - на знак надії на рясний урожай. Шматочок яблука, вмочивши в мед, з’їдають на початку трапези відразу після хали, «щоб рік був солодким і щасливим».


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень