A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Спілка поляків Вінниччини взяла участь у Народному читанні «Балладини» Юліуша Словацького

Дата: 15.09.2020 12:04
Кількість переглядів: 348

Вже пʼятий рік поспіль разом із Президентською парою Польщі та поляками з усього світу члени Спілки поляків Вінниччини взяли участь у Народному читанні, яке відбулося 05 вересняЦього річ літературним твором до читання було обрано твір «Балладина» видатного польського поета епохи романтизму - Юліуша Словацького.

У читанні взяла участь Йоанна Шеліга - Консул Республіки Польща, яка зачитала лист Президента Республіки Польща Анджея Дуди та привітала учасників читання від імені Генерального консула Республіки Польща у Вінниці.

Читтяння розпочалось з короткої презентації біографії та творів Юліуша Словацького, яку представила Яна Заремба - учениця польської суботньої школи, що працює при Спілці поляків. Три дії твору, розділені на ролі між учасниками, були прочитані на одному подиху.

Після закінчення акції голова СПВ - Аліція Ратинська вручила учасникам подяки за участь у  Народному читанні та почастувала присутніх солодощами..

Національне читання є доброю традицією для членів Спілки поляків Вінниччини, які з радістю  приєднаються до наступних спільних читань творів видатних польських письменників та поетів.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень