A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Запалення вогнів римо-католиками у День усіх святих

Дата: 02.11.2017 16:36
Кількість переглядів: 333

    Вже вчетверте, у Центральному міському парку Вінниці, на місці бувшого римо-католицького цвинтаря, відбулась щорічна акція по вшануванню пам’яті вінницьких католиків, які загинули під час масових репресій у 30-х роках минулого століття. Акція запалювання вогників пам’яті померлих та невинно-убієнних організована римо-католицькою спільнотою міста за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці.

    Захід розпочався молитвою священика Славоміра костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської, після якої учасники заходу під музичний супровід у виконанні викладача по класу бандури Дитячої музичної школи № 1 - Оксани Паламарчук, поставили запалені вогники біля пам’ятної дошки.

    Вшанували пам'ять померлих Консул Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці пані Уршуля Філіпковська, заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, представники національних спільнот області та польська громада.

    1 листопада римо-католики відзначають День усіх святих, який започатковано у Римській імперії. Спочатку це був День мучеників, потім став називатись Днем усіх святих і вшановування пам’яті тільки святих. Згодом свято набуло ширшого значення і люди почали вшановувати предків.

    Це свято входить до числа так званих «обов'язкових днів», коли всі віруючі неодмінно повинні відвідувати католицьку літургію.

    Цього дня родичі померлих ідуть на цвинтарі, ставлять на могили рідних живі та штучні вінки, квіти, запалюють свічки, а також моляться за упокій небіжчиків, просять у Господа прощення їхніх гріхів. Священики правлять заупокійні служби Божі, панахиди.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень