A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Відкриття пам’ятної дошки Емерику Каролю Маньковському у смт. Чернівці

Дата: 04.06.2018 16:31
Кількість переглядів: 363

Надзвичайно важлива подія відбулась у смт. Чернівці 02 червня 2018 року.

У церкві-ротонді, яка побудована на початку ХІХ століття і є пам’ятником архітектури, освячено католицьким священиком Сергієм та відкрито пам’ятну дошку нагоди 100-ї річниці з дня смерті нашого земляка польського походження, співтворця цукрової промисловості на Поділлі  Емерика Кароля Маньковського.

У маленьке містечко на Вінниччині, з Варшави завітали нащадки Емерика Маньковського, Анджей та Вацлав Маньковські, щоб доторкнутись до історичних глибин своєї спадщини, яка у часи революції була варварськи знищена.

У заході взяли участь головний спеціаліст управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Стеценко, Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Даміан Чарчинський, голова Вінницького обласного осередку міжнародного товариства «Україна-Польща-Німеччина» Олексій Гаврилов, письменники та жителі селища.

Продовжився захід у будинку культури с. Борівка (бувший маєток Е.Маньковського), де було презентовано 4 книгу «Любов на всі часи» - про село Борівку і його людей.

Свої книги під назвою «Домашня хроніка Маньковських», історик інституту Адама Міцкевича у Варшаві Анджей Емерик Маньковські  подарував усім, хто долучився до виготовлення пам’ятної дошки та зберіг пам’ять його прапрадіда.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень