A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Вінниччина готується до відзначення Великодніх свят

Дата: 07.04.2017 16:19
Кількість переглядів: 312

 

7 квітня у прес-центрі Вінницької облдержадміністрації відбулася традиційна передсвяткова прес-конференція, присвячена Великоднім святам. Представники християнських конфесій ознайомили журналістів з планами своїх релігійних громад та організацій щодо проведення богослужінь і святкових заходів. Цьогоріч свято Воскресіння Христового християни східного та західного обрядів відзначають спільно 16 квітня.

У вступному слові начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький подякував представникам обласної Ради Церков та релігійних організацій за високий рівень культури та толерантності. «Наша спільна робота дає хороший приклад, як потрібно дотримуватися демократичних принципів і спільно працювати, незалежно від поглядів та переконань».

Потому І. Салецький акцентував увагу присутніх на реалізації в області програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпеченні міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020, в рамках якої з травня місяця розпочнуться паломницько-туристичні подорожі сакральною спадщиною Подільського краю та України. 

«Отримати детальнішу інформацію щодо розкладу, маршрутів та записатися на поїздку може кожен бажаючий, записавшись в управлінні у справах національностей та релігій облдержадміністрації за тел.66-12-71», - наголосив І.Салецький.

Секретар Вінницької єпархії УПЦ протодиякон Владислав Демченко зокрема повідомив, що традиційно у найбільших міських храмах освячення пасок і «пасхальних кошиків» розпочнеться уже в суботу з 10.00 до 21.00 год.

 Крім того 16 квітня, в день Пасхи Христової, відбудеться щорічний загальноміський хресний хід з усіх храмів міста Вінниці до храму Воскресіння Христового, що по вулиці Хмельницьке шосе 5а, де відбудеться урочисте святкове богослужіння. Початок хресного ходу від кожного храму о 13.00. Початок богослужіння біля Воскресенського храму – о 15.00.

Секретар єпархії повідомив також про заупокійні служби, які відбудуться в усіх храмах єпархії 25 квітня, на Радоницю. В цей день в храмі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ (П’ятничани) духовенство м. Вінниці звершить Божественну літургію, після якої відбудеться панахида за померлими на П’ятничанському кладовищі.

За повідомленням представника Вінницького обласного об’єднання Церков ЄХБ Володимира Вузія 8 квітня  молодь об’єднання проводитиме  екологічну акцію «Чисте серце – чисте місто». В рамках якої відбудеться прибирання території по вул. А.Артинова.

Крім того, Володимир Вузій запросив вінничан на Пасхальний концерт, який відбудеться 17 квітня на літній площадці Фонтанної Площі Центрального парку міста Вінниці.

Представник Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ Костянтин Морозов анонсував приїзд до м.Вінниці Апостольського Нунція в Україні Архієпископа Клаудіо Ґуджеротті, який відбудеться 8-9 квітня. В рамках візиту заплановано – освячення месійного хреста біля костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської, прес-конференція посла Ватикану в Україні в Неокатехуменальній семінарії Redemptoris Mater та традиційна Пальмова процесія від Літнього театру до костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської.

Також отець Костянтин запросив вінничан на органні концерти та екскурсії підземеллям,  які розпочнуться 30 квітня та триватимуть щонеділі о.15.15 год в приміщенні костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської.

Протопресвтер Вінницького протопресвітерства УГКЦ Микола Дуркалець закликав вінничан не прикрашати могили померлих пластиковими квітами та вінкам. За його словами - «традиція штучних квітів не має релігійного підґрунтя і особливо шкідлива для довкілля».

Світлої Пасхальної радості побажав усім представник Вінницького обласного управління об’єднаної церкви ХВЄ Петро Кривоніс, щоб усі серця і оселі наповнилися Божою любов'ю, миром і злагодою.

 

До відома, в ніч Пасхального богослужіння містом буде їздити громадський транспорт.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень