A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Пандемія не завадила продовженню акції «Збережемо могилу прадіда»

Дата: 21.07.2020 14:19
Кількість переглядів: 343

Існуючі цього річ обмеження, повʼязані з  запобіганням поширення на території Вінниччини коронавірусу  COVID-19 не завадили 8 особовій групі Громадської організації «Спілка поляків Вінниччини» продовжити реалізацію акції «Збережемо могилу прадіда», розпочату за ініціативи товариства у 2015 році в с. Пикові Калинівського району, місці де народився та був похований видатний подолянин польського походження, всесвітньовідомий науковець та мандрівник Ян Потоцький.

Кілька раз на рік  члени Спілки поляків проїздять до пиківського римо-католицького кладовища аби привести до порядку історичну  частину цвинтаря, де знаходиться дев’ятнадцятирічна капличка та кілька десятків забутих людьми та часом могил та надгробних пам’ятників, а також прибрати довкола пам’ятного знаку видатного земляка.

Отож, в одну із спекотних липневих субот невелика група Спілки поляків Вінниччини  вкотре прочистила старовинні пам’ятники та могили від хащ кущів та суцвіття трав. Мешканців  Пикова давно вже не дивує тріскотання пил та кіс, які кілька раз на рік змушують привертати їх увагу. На жаль, ніхто з них не приєднується до шляхетної справи,  мотивуючи тим, що в літку кожну хвилину селянин проводить у сільськогосподарських турботах. Але сільський голова – Василь Козак, завжди навідується до альтруїстів, забезпечує необхідним інвентарем праці  та щиро дякує за увагу до їхнього села.

Таке проведення вихідного дня надає його учасникам величезне задоволення та духовне очищення. За якийсь час  наступна група Спілки поляків Вінниччини знову приїде до місця історичної памʼяті  українського та польського народів.

Транспортне перевезення  учасників акції «Збережемо могилу прадіда» забезпечила  «Програма підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки» управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень