A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Вітання білоруської спільноти Вінниччини з Днем Незалежності Республіки Білорусь

Дата: 03.07.2020 11:01
Кількість переглядів: 416

03 липня білоруський народ відзначає головне національне свято білоруської державності – День незалежності Республіки Білорусь або День Республіки.

Білорусь має багату історію. Перша згадка про «Білорусь» була зафіксована ще у XVI-му столітті. Більш, ніж 600 років, Білорусь входила до складу Великого Князівства Литовського, потім більше 300 років до складу Речі Посполитої та більше 200 років перебувала під протекторатом Російської імперії.

З 1991 року День Незалежності в Білорусі відзначався 27 липня, у день прийняття Декларації про суверенітет держави. 25 серпня того ж року народ Білорусі проголосив свою незалежність від Радянського Союзу. В ході всенародного референдуму, який відбувся у 1996 році, було вирішено святкувати національне свято День Незалежності 3 липня. Цей день також приурочено до Дня визволення Білорусії від німецько-фашистських загарбників у 1944 році.

Сьогодні, між Україною та Республікою Білорусь склались тісні дипломатичні, торгівельно-економічні відносини та дружні зв’язки у сферах освіти і культури, які ґрунтуються на принципах добросусідства та поваги інтересів один одного.

На території багатонаціональної Вінниччини проживають представники білоруської національності, які стали невід’ємною частиною українського суспільства, єдиною подільською родиною.

З нагоди Дня незалежності Республіки Білорусь управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації щиро вітає білоруську спільноту Вінниччини зі святом національної державності та бажає міцного здоров'я, благополуччя, успіхів, миру і процвітання у подальшому розвитку українсько-білоруської дружби!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень