A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Проща монашества української греко-католицької церкви пройшла Вінницею

Дата: 24.02.2020 10:28
Кількість переглядів: 317

22 лютого у м. Вінниці з нагоди Дня богопосвячених осіб та сторіччя від дня народження Папи Івана Павла ІІ відбулася  проща монашества УГКЦ.

В ході взяло участь близько 500 вірян греко-католицької та римо-католицької церков, серед яких 3 єпископи греко-католицької церкви, близько 300 монахів та монахинь УГКЦ з різних областей України: Київської, Харківської, Одеської та Чернівецької.

Участь у процесії також узяв начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький.

Подібний захід вже відбувся в ряді міст України, зокрема:  Луцьку, Львові, Дрогобичі, Києві та Чернівцях. Вінниця стала п’ятим містом, де відбулася проща.

Святкування розпочалося з утрені та літургії в храмі Покрови Пресвятої Богородиці, яку очолив єпископ-помічник Київської архієпархії УГКЦ Йосиф Мілян у співслужінні з екзархом Одеським та головою Патріаршої комісії у справах монашества Михайлом Бубнієм та єпископом-помічником Сокальсько-Жовківської єпархії Петром Лозою.

По завершенні Богослужіння  всі гості храму вишикувались у колону та  пішою ходою рушили до костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської РКЦ. Попереду процесії  несли частку мощей Папи Івана Павла ІІ, які постійно перебувають у храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

Дорогою велелюдна процесія періодично зупинялася, ченці розповідали про своїх братів та сестер, місію та співали релігійних пісень.

Завершилася хода  покладанням квітів до пам’ятника Івану Павлу ІІ.

Потому, в костелі Пресвятої Діви Марії Ангельської відбувся молебень до  Івана Павла ІІ за успіх місій на час війни і миру, яку очолив владика Михайло Бубній.

Також, у рамках прощі, в храмі Покрови Пресвятої Богородиці відбулася лекція о. Андрія Зелінського ТІ на тему: «“Веселі в надії, в горі терпеливі, в молитві витривалі…” (Рим 12, 12) Ціннісні аспекти богопосвяченого життя в контексті викликів сучасності».

На завершення перед прочанами виступив аматорський театр «Алетея».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень