A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У смт Чечельник відкрито пам'ятну дошку Давиду Мільману та Ізраїлю Гельфанду

Дата: 07.09.2018 15:37
Кількість переглядів: 347

На передодні єврейського нового року у смт Чечельник 6 вересня відбулась  значна подія у громадському житті не тільки Чечельниччини але й  Вінниччини. На будинку Чечельницької селищної ради було відкрито меморіальну дошку двом видатним та визнаним у всьому світі математикам ХХ століття єврейського походження -  Давиду Мільману та Ізраїлю Гельфанду, які на при кінці двадцятих років минулого століття провели декілька важливих років свого життя, водночас разом навчаючись у Чечельницькій професійній школі. На відкриття пам’ятної дошки з Торонто (Канада) прибув молодший син Давида Мільмана - Володимир Мільман, який під час урочистого зібрання у районному будинку культури поділився спогадами про видатного батька та подякував усім причетним за вшанування його пам?яті.

 В урочистостях взяла участь заступник начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Алла Ратинська, яка у своїй промові зазначила, що управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації  підтримує діяльності національних громад Вінниччини, спільно з ними реалізує етнокультурні проекти. Одним з таких проектів є відкриття  у смт Чечельник  меморіальної дошки видатним математикам єврейського походження за кошти обласної Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств.

Також привітали присутніх та гостей заступник голови Чечельницької райдержадміністрації Ольга Беседа, заступник голови районної ради Наталія Крук, селищний голова Світлана Палісіка.

Право відкриття  меморіальної дошки видатним математикам було надано сину Давида Мільмана – Володимиру, який  був вражений гостинністю та щирістю земляків його батька.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень