A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

На Вінниччині відбулось урочисте закриття Міжнародного флешмобу «Щедрик100challenge»

Дата: 16.02.2017 15:35
Кількість переглядів: 383

       15 лютого в галереї «Арт Шик» відбувся фінал Міжнародного флешмобу Щедрик100challenge.

       Участь в урочистостях взяли представники обласної, міської влади та представники духовенства краю.

   Наприкінці минулого року стартував флешмоб з нагоди 100-річного ювілею першого публічного виконання всесвітньовідомої обробки М.Д.Леонтовича народної пісні «Щедрик». Ініціатором музичної акції став єрей Назарій Давидовський – клірик Вознесенського храму УПЦ міста Вінниці, викладач кафедри теорії та методики музичного виховання Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу (ВГПК), художній керівник народної жіночого хорової капели ВГПК «Соломія». 

     «Я не очікував того, що моя ідея захопить весь світ, адже участь у флешмобі взяло 10 країн, та більше 170 колективів виконавців світу. Це – Польща, Німеччина, Фінляндія, Туреччина, Франція, Канада, Росія, Литва та Іспанія. Розпочиналось все тут, у Вінниці, тепер наше місто ще краще знають, і я цим пишаюсь. З самого початку була ідея привернути увагу співаків та колективів до самого виконання, але вона набула масштабного характеру. Мені подобалось спостерігати, адже композицію виконували не лише колективи, а й співали масово за участі багатьох людей, також грали на різних інструментах та виконували мовою жестів. Усі колективи продемонстрували досить креативне виконання. Сама мелодія, на мою думку, є унікальною та показала всьому світу, що на теренах Вінниччини жили, живуть та будуть жити надзвичайно талановиті люди», - зазначив ініціатор флешмобу.

     Вітаючи присутніх голова облдержадміністрації Валерій Коровій подякував усім учасникам за таку креативну та незвичайну ідею. «Я пишаюсь тими, хто втілює свої задуми. Я дуже вражений, адже сьогодні бачимо, як молодь прагне змінити рідний край. Ви не боїтесь запроваджувати нове, діяти та йти до мети. 

      Це дуже велика справа, зроблена руками учасників флешмобу. Тому вважаю, що все велике починається з малого. Саме «Щедрик» об’єднав навколо себе увесь світ і про нашого земляка митця та генія знають від дорослого до найменшого. Бажаю усім нових ідей, натхнення та прагнень зробити свою державу кращою», - зазначив очільник області.

      Також вітали присутніх заступник міського голови Галина Якубович та митрополит Вінницький і Барський Симеон.

     В подальшому планується усі відеозаписи з виконанням «Щедрика» передати у колекцію музею Н.Д. Леонтовича, відкритого у селі Марківка Теплицького району Вінницької області. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень