A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Перший творчий концерт польського вокального ансамблю «Срібні голоси» Спілки поляків Вінниччини

Дата: 17.02.2017 15:31
Кількість переглядів: 344

     У концертні залі Міського Палацу мистецтв 16 лютого відбувся творчій концерт аматорського вокального ансамблю «Срібні голоси». Ансамбль було створено у 2011 році при Спілці поляків Вінниччини з метою популяризації польської естрадної пісні на Поділлі. За час існування колектив брав участь у багатьох культурно-мистецьких заходах, які представляють культуру національних меншин на Україні та області, ставав переможцем престижних міжнаціональних та міжнародних конкурсів. У репертуарі ансамблю не тільки відомі пісні польської естради, а також й українські шедеври вокальної спадщини, адже колектив гідно презентує українську пісню у Польщі.
     На концерті був присутній Генеральний консул Республіки Польщі у Вінниці Томаш Олейнічак, начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, представники Ради національно-культурних товариств області, голови польських, ромських, білоруського, грузинського товариств, директор Обласного центру народної творчості Тетяна Цвігун.
     По завершенню майже двох годинного концерту із словами подяки до учасниць колективу звернувся Генеральний Консул РП Томаш Олейнічак, вручивши дипломи за популяризацію польської пісні на Україні, а української пісні у Польщі. Начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Салецький І.О. у своїй вітальній промові підкреслив важливість проведення таких культурно-мистецьких заходів, які сприяють ствердженню міжнаціонального миру та злагоди у регіоні, зазначивши, що управління й надалі буде підтримувати розвиток національних культур в області. Директор ОЦНТ Цвігун Т.О. надала високу оцінку виконавчій майстерності колективу, який по праву заслуговує звання народного. На адресу ансамблю з найкращими побажаннями виступив голова Ради національно-культурних товариств Кочелаба В.А. та керівник народного вокального ансамблю єврейської пісні «Сімхе» Наталія Бахчеван. 
    На завершення концерту голова Спілки поляків Вінниччини Ратинська А. П. подякувала керівництву обласної державної адміністрації за допомогу у проведенні заходу та постійну підтримку колективу управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації та Генеральному Консульству РП у Вінниці. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень