A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Робоча нарада з головами національно-культурних товариств області

Дата: 24.11.2017 15:13
Кількість переглядів: 302

23 листопада у Центрі національних культур Вінниччини відбулось засідання робочої наради з керівниками національно-культурних товариств області, під час яких розглянуто важливі питання щодо взаємодії органів державної влади з національно-культурними товариствами Вінниччини.

В ході зустрічі, обговорено питання  проведення розширеного засідання  обласної Ради Церков і релігійних організацій та ради національно-культурних товариств, по завершенню якої відбудеться конференція: «1917-2017 – історичні уроки минулого століття. Духовний та міжнаціональний аспект».

 За словами Ігоря Салецького – «Ініціативу проведення даної конференції підтримав директор департаменту релігій та національностей Міністерства культури України А.Юраш,  який також візьме участь у заходах. Кожний учасник конференції має можливість висловити свою точку зору та поділитися своїми спогадами та думками.»

Окрім того, під час засідання обговорено питання співпраці громадської організації «Рада національних товариств Вінниччини» з «Радою національних спільнот України». За інформацією представників національно-культурних товариств, - «Рада національних спільнот України є одним із основних національно-культурних об’єднань України, працює на благо розвитку культур представників різних етносів та проводить активні дії, які мають на меті зміцнення братерства між народами, а також проводить  безліч національних свят, фестивалів, виставок, концертів, конференцій та інших заходів, сприяє культурній автономії кожного національного товариства. Зважеючи на подібні завдання та функції з Радою національних товариств Вінниччини, досить актуальним є двостороннє співробітництво».

Заступник начальника управління Алла Ратинська акцентувала увагу на заходах,  які провадилися протягом 2017 року в рамках Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки,  подякувавши  керівниками національно-культурних товариств області за співпрацю.

На завершення засідання учасники розглянули пропозиції щодо заходів на наступний рік, наголосивши при цьому на важливості спільних культурологічних та освітніх заходів, які сприяють збереженню ідентичності та культурної самобутності національних меншин.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень