A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Польська спільнота Вінниччини відзначила 100 річницю Незалежності Польщі

Дата: 19.11.2018 15:05
Кількість переглядів: 325

17 листопада 2018 року у Обласній філармонії ім. М. Леонтовича відбувся ХІХ Регіональний фестиваль польської культури, присвячений 100 річниці відродження незалежності Республіки Польща. У цьогорічному фестивалі взяли участь біля десяти найкращих творчих колективів, які діють при громадських організаціях польської спільноти Вінницької, Житомирської та Хмільницької областей. Організатором фестивалю як й в попередні роки виступила Спілка поляків Вінниччини, голова Спілки – Алла Ратинська.

Привітали учасників фестивалю віце-консул Генерального консульства  Республіки Польщі у Вінниці Себастьян Делюра та заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, який у своїй вітальній промові наголосив на тому, що для українців, приклад Польщі має надзвичайно важливе значення та дякуючи Польщі та польському народові за підтримку,  підкреслив: «Ми високо цінуємо солідарність та допомогу, яку Польща надає Україні у відстоюванні суверенітету і територіальної цілісності, а також у процесі втілення складних, але вкрай необхідних внутрішніх реформ. Ми переконані, що українсько-польські дружба та партнерство й надалі будуть зміцнювати фундамент спільного європейського майбутнього народів наших країн».

На фестивалі були присутні начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, Голова Ради національно-культурних товариств Мераб Нарсіа, голови національно-культурних товариств області, а також представницька делегація з міста побратима – Кельце на чолі з головою громадської організації «Інтеграція Європа – Схід».

Майже двогодинна програма концерту представила далеко не повний творчий потенціал польської спільноти, яка разом з іншими національними громадами Вінниччини має право на збереження та розвиток своєї національної самоідентичності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень