A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

«Больцанські/Боценські рекомендації щодо національних меншин у міждержавних відносинах»

Дата: 05.04.2019 15:04
Кількість переглядів: 368

Під такою назвою 4 квітня цього року  у м. Чернівці пройшов експертний круглий стіл, організатором якого виступив Офіс Верховного Комісара ОБСЄ у справах національних меншин. У заході взяли участь міжнародні експерти приватного дослідницького центру Eurac Research в Больцано/Боцені (Автономна Провінція Південний Тіроль, Італія), робота якого націлена на проведення базових та прикладних досліджень з питань захисту меншин та управління культурним різноманіттям.

З основними положеннями «Больцанських/Боценських рекомендацій щодо національних меншин у міждержавних відносинах» учасників заходу ознайомили Франческо Палермо - професор порівняльного конституційного права Веронcького Університету та Сергіу Константін – науковий співробітник Інституту з прав національних меншин дослідницького центру.

Головною темою обговорення стали питання, які виникають у контексті міждержавних відносин та стосуються забезпечення захисту прав національних меншин з метою попередження конфліктів на міжнаціональному ґрунті.

Також, міжнародні експерти ознайомили учасників заходу з принципами та стандартами міждержавних відносин, представили позитивні та негативні приклади з різних країн Європи.

На завершення круглого столу відбулися дискусії учасників з питань забезпечення прав національних меншин в контексті міждержавних відносин. Головний висновок дебатів – необхідність врахування європейського досвіду у розв?язанні міжнародних конфліктів на міжнаціональному ґрунті, який сприятиме покращенню ситуації захисту інтересів національних меншин в Україні через продовження практики підписання двосторонніх договорів щодо транскордонного та міжнародного співробітництва.

У заході взяла участь заступник начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації Алла Ратинська, яка представила позитивний досвід Вінницької області із залучення представників національних спільнот Вінниччини до участі в реалізації підписаних в області міждержавних та транскордонних договорів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень