A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Досвід Вінниччини щодо взаємодії органів державної влади з релігійними організаціями представлено на міжнародній конференції

Дата: 19.10.2017 14:56
Кількість переглядів: 285

 17-18 жовтня у м. Києві відбулася міжнародна науково-практична конференція "Діалог культур та релігій у глобальному світі". Організаторами її виступили Міністерство культури України, Український  Центр діалогу та комунікацій, Дохійський  міжнародний центр міжрелігійного діалогу, Київський національний університет  імені Тараса Шевченка.

Учасниками  заходу стали: Міністр культури України Євген Нищук, директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш,  представники депутатського корпусу, Всеукраїнської Ради  Церков і релігійних організацій, громадських об’єднань, науковці тощо.

Досвід Вінниччини щодо  взаємодії органів державної влади з релігійними організаціями представив начальник управління у справах національностей та релігій Ігор Салецький.

Робота  Міжнародної міжконфесійної  конференції була направлена на розвиток й поглиблення діалогу та подолання ненависті в контексті вчень авраамічних релігій задля утвердження в суспільстві толерантності, терпимості та порозуміння на базі духовних цінностей.

У своєму виступі І.Салецький акцентував увагу  на систематичній роботі Вінницької обласної Ради церков та релігійних організацій  в якості міжконфесійної платформи для комунікацій.

«Засідання Ради стали місцем міжконфесійного діалогу, що надало можливість у багатьох випадках зняти гостроту протиріч та проблем релігійного характеру, а також попередити конфліктні ситуації - наголосив Він, - Взаєморозуміння між керівниками обласних релігійних управлінь і об’єднань, в свою чергу, проектуються на релігійні спільноти, що в свою чергу забезпечує толерантні взаємовідносини між віруючими та духовенством  різних конфесій. Спільні заходи, програми, проекти, участь в яких взяли члени Ради сприяли гармонійному розвитку державно-церковних та міжконфесійних відносин в області».

Окрім того впродовж двох днів конференції, в ході низки панельних дискусій начальник управління у справах національностей та релігій наголосив на необхідності вдосконалення механізмів взаємодії між органами державної влади та релігійними організаціями. Зокрема, за його словами, -«необхідно спрямувати зусилля у чотирьох основних напрямках: фінансово-матеріальному, майновому, інформаційному та правовому напрямках з метою налагодження партнерських взаємовідносин у соціальному служіння суспільству».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень