A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

«Співаючий Брюссель» радо вітав «Срібні голоси»

Дата: 11.05.2018 13:53
Кількість переглядів: 317

З третього по восьме травня цього року вокальний ансамбль «Срібні голоси», який діє з 2011 року при Громадській організації «Спілка поляків Вінниччини», на запрошення  польського хору з Бельгії «Доміно Кантес» відвідав столицю об?єднанної Європи  – Брюссель.  Програма перебування ансамблю була насиченою та цікавою. Перед усім, це участь «Срібних голосів» у престижному фестивалі «Співаючий Брюссель», в якому 30 професійних та аматорських хорових колективів виступали у найкращому культурному центрі Європи – BOZAR. Спільний виступ у залі «Генрі Ле Боуф» цього центру з брюссельським польським хором «Domino Cantes» та фламандським студентським хором «Cafe Latte» викликали серед слухачів масу позитивних емоцій та гарячих овацій.

Також, великою честю для колективу став спільний виступ з польським хором «Domino Cantes» в Посольстві  Речі Посполитої Польщі у Королівстві Бельгії в присутності Посла Польщі - Артура Ожеховського та Посла України - Миколи Точицького. Незабутнім був й спільний музичний супровід святої служби у костелі отців Домініканців.

Крім того, польські друзі-хористи з Бельгії, у яких проживали вокалістки з Вінниці, організували цікаві екскурсії по Брюсселю та середньовічній Брюгії, візит до Європейського Парламенту, Генерального Консульства України та Посольства Польщі. Також, вінничанкам пощастило побувати на урочистому концерті з нагоди Світового Дня Полонії та Прапора Польщі, який був організований Посольством РП для бельгійської полонії.

Творча подорож вокального ансамблю «Срібні голоси» стала можливою завдяки фінансовій підтримці Посла Польщі у Європейському Парламенті Міхала Боні, Генерального Консульства РП у Вінниці, управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації та польським друзям у Брюсселі.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень