A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

Завершення Програми Східного Партнерства «Національні меншини та етнокультурні питання: Білорусь-Молдова-Україна».

Дата: 23.05.2017 13:23
Кількість переглядів: 359

 

На протязі 2015-2017 року Європейський Центр з Питань Меншин, офіс якого знаходиться у м. Фленсбургу  (Німеччина) реалізовував Програму Східного Партнерства «Національні меншини та етнокультурні питання: Білорусь-Молдова-Україна». В реалізації проекту на протязі трьох років брала активну участь Вінницька область. 17-18 травня у м. Києві відбулась фінальна конференція на тему: «Існуючі механізми протидії дискримінації та захист національних меншин в країнах східного прикордоння Європейського Союзу та їх ефективність на місцевому рівні». У конференції взяла участь заступник начальника управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Алла Ратинська, яка під час реалізації проекту була членом робочої групи по напрацюванню висновків щодо стану міжнаціональної ситуації в Україні та заключних рекомендацій. 

На протязі двох днів роботи конференції учасники мали можливість почути цікаві доповіді іноземних дослідників та науковців з міжнаціональних питань,  інформації про основні проблеми у сфері міжнаціональних відносин Білорусі, Молдови та України. Особливо важливою для представників України була доповідь директора Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрія Юраша, який зупинився на нових проектах законодавчих актів з питань захисту прав національних меншин в Україні. Цікавим для учасників конференції була презентація А. Ратинської на тему: «Взаємодія органів місцевої влади з представниками національних спільнот на прикладі Вінницької області», в якій представлено позитивні напрацювання  у міжнаціональній сфері регіону, що в цілому відрізняються від загальної ситуації з міжнаціональних відносин в інших регіонах України.

Кінцевим результатом довгорічних напрацювань стало видання основних докладів за результатами Програми Східного Партнерства «Національні меншини та етнокультурні питання: Білорусь-Молдова-Україна .



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень