A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

У КИЄВІ ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ "ОСОБЛИВОСТІ РЕЛІГІЙНОГО І ЦЕРКОВНО-РЕЛІГІЙНОГО ВИЗНАЧЕННЯ УКРАЇНСЬКИХ ГРОМАДЯН: ТЕНДЕНЦІЇ 2010-2018 РР."

Дата: 07.05.2018 13:19
Кількість переглядів: 346

   У Києві відбулося чергове засідання круглого столу «Релігія і влада в Україні: проблеми взаємовідносин», присвячене особливостям релігійного і церковно-релігійного визначення українських громадян і тенденцій 2010-2018 рр.

    Організаторами заходу виступили Центр Розумкова та Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні за підтримки Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій та Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

  Учасниками зустрічі стали науковці і експерти, які досліджують релігійну ситуацію в державі, представники органів  законодавчої та виконавчої влади, країнських церков і релігійних організацій.

   Основною темою дискусії стала публікація чергового соціологічного звіту Центру Розумкова про релігійну ситуацію і діяльність релігійних організацій  в Україні. Учасники обговорили три питання: стан церковно-релігійного визначення українських громадян; адекватність відповіді церков і релігійних організацій на суспільні запити; перспективи розвитку церковно-релігійної ситуації, міжконфесійних і державно-церковних відносин в Україні. Важливою частиною дискусії також стало питання набуття автокефалії Українським православ’ям.

    З доповідями виступили заступник Голови Адміністрації Президента України Ростислав Павленко, Голова Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради України народний депутат Микола Княжицький. Модерував захід  народний депутат, заступник Голови Комітету з питань культури і духовності, голова підкомітету з питань державної політики у сфері свободи совісті та релігійних організацій Віктор Єленський.

    Директор Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш зауважив на важливості регулярних звітів Центру Розумкова для поглибленого вивчення релігійної ситуації та стану державно-церковних стосунків в Україні. Дослідження звіту дають змогу зрозуміти стан міжконфесійного співробітництва, стан суспільної свідомості щодо подій релігійного життя, віросповідні та регіональні особливості сприйняття суспільних змін.

    Круглий стіл став потужним науково-практичним заходом, який продемонстрував високий рівень володіння релігійною ситуацією з боку державних, наукових, церковних та громадських інституцій, розвиненість феномену релігійної свободи і багатоманітність та зрілість відображення релігійною свідомістю громадян подій соціально-політичного життя держави.

Джерело:http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245362819&cat_id=244913751


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень