A A A K K K
людям із порушенням зору
Вінниччина Релігійна та Міжнаціональна

УКРАЇНА І ГРУЗІЯ ОБГОВОРИЛИ ПЛАНИ СПІВРОБІТНИЦТВА У ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ

Дата: 07.05.2018 13:12
Кількість переглядів: 260

    Міністр культури України Євген Нищук провів зустріч із заступником Міністра культури і спорту Грузії Леваном Харатішвілі. Під час зустрічі сторони обговорили майбутні плани співробітництва у галузі культури між двома країнами. Наразі, у Тбілісі триває четвертий щорічний фестиваль українського кіно "Україна у фокусі", програма якого представляє сучасне українське кіно.

    «Для нас дуже важливе проведення цього заходу, і ми вдячні за таку активну та плідну співпрацю. Ця подія радісна і дійсно дуже важлива для нас, адже наш народ дуже багато пов’язує з українською культурою. Навіть виступаючи разом з українськими артистами за кордоном ми відчуваємо, що ми одна сім’я. Ми завжди виступаємо єдиною командою», - зазначив заступник Міністра культури та спорту Грузії Леван Харатішвілі.

    Сторони також обговорили питання підготовки широкомасштабного проекту про співробітництво між Україною та Грузією на 2019-2023 роки, а також приділили увага розвитку ко-продукції у сфері кінематографії.

    «Ми хочемо приділити особливу увагу співпраці у сфері кінематографії, адже це хороший ринок для обох країн. У наших народів багато спільного в частині культури та традицій, ми поєднані спільною історією і все це може стати основою творчості, зокрема створення кіно. Цьогоріч Уряд нашої держави значно збільшив фінансування кінематографії, ми розпочинаємо активну роботу в частині розвитку телепростору та наповнення його якісним та цікавим продуктом. Я переконаний, наша співпраця має великі перспективи», -наголосив Міністр культури України Євген Нищук.

    Сторони також обговорили напрямки співпраці в частині охорони та збереження об’єктів культурної спадщини та спільного використання європейських ініціатив на міжнародному рівні.

    «Нам дуже важливо йти разом в нашій історії, наших стосунках і культурних процесах, реалізуючи які ми будемо корисні один одному. Наразі це стосується об’єктів культурної спадщини, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, подібні проблемні питання знайомі і вашій державі. Взаємна підтримка на міжнародному рівні дозволить ефективніше їх вирішувати», - зазначає Міністр культури України Євген Нищук.

    За результатами зустрічі сторони домовились активізувати роботу над підготовкою угоди про співробітництво та надавати всебічну підтримку при реалізації культурно-мистецьких проектів між країнами.

Джерело:http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245363048&cat_id=244913751


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень